fredag 22. mai 2009

Min stilige nabo i luftlinje

... eller: Den gamle mannen og blomstene. Han har på seg røde jeans og svarte eller blå T-skjorter. Den stilige gamle mannen med det hvite håret på terrassen litt nedenfor min. Terrassen hans er en fryd for øyet, full av blomster som han stuller med og vanner. I halvellevetida på fomiddagen forsvinner han inn i huset sitt og ses ikke mer før neste dag.

I dag så jeg ham ikke siden jeg tok en tidlig bytur. Derimot oppdaget jeg da jeg kom tilbake at det hadde det skjedd en liten begivenhet hos naboene på hjørnet! Deres lille Lilly har fått hvalper! Tre søte små knøtt, helt forskjellige alle tre og ingen av dem det minste lik sin mor! Nuvel, det er kanskje litt tidlig å komme med for bastante karaktersitikker. Men jeg har jo lenge ønsket meg en hund. I årevis, faktisk! Det eneste kriteriet er at den ikke kan være for stor. Så det kan ikke bli den tykke beige. Men den lille skittenbrune, kanskje? Eller den minste som er svart og blank i pelsen med brune tegninger i ansiktet? Dette må jeg nok sove på!

På mandag kommer elektrikeren. Jeg har ikke funnet på langt nær så mange lys-og kontaktpunkter som han på sin side har antydet i anbudet sitt. Hvor opplyst han har tenkt seg at jeg skal bli her inne, egentlig? Jeg er jo en middelaldrende kvinne! Som til min milde forfjamselse, det må jeg innrømme, nå blir tilbudt rynkekremer på parfymeriet og på apoteket! Har jeg bedt om det? På ingen måte. Så nå skal vi gå igjennom det hele i kor. Det elektriske anlegget mener jeg. Og se på hvordan de nye ledningene skal legges. Inni eller utenpå, og helt sikkert mye rundt omkring. Vi vil jo alle helst eldes langsomst mulig, og dette er jo et nær middelaldrende hus. Jeg gleder meg til å utvide vokabularet innen elektrisitetsrelaterte emner. Jording kan jeg. Kontakt, lyspære og bryter. Men hva er en magnetotermico og hva brukes den til? Og en falsk pol? Dyrt nok blir det uansett, selv om polene er falske. Men jeg må bare gå for det, for å oppnå det høythengende (bare så det er klart mine damer og herrer) Certificato di Conformità.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar