mandag 4. juni 2012

Tenkt tilfelle med tekniker


La oss si du har bestilt bredbånd og at det er minst 20 år siden telefonlinjen i huset ditt sist var aktivert. Til nå har du klart deg med mobil oppkobling, men ofte forbannet både dekningen og langsomheten, uten likevel å ha gått videre med saken. Du har altså nå endelig fått bestilt bredbånd.  La oss si det har gått tre uker og så travelt som det har vært har du mer eller mindre glemt det hele. Det er torsdag morgen og du står i dusjen og synes du hører en fjern banking. Hva kan det være, tenker du, er det noen som banker på? Du skrur av vannet, får viklet deg inn i et alt for lite håndkle, sklir bort til vinduet og sannelig kjører det ikke en diger hvit stasjonsvogn avgårde akkurat da, med stige på taket. Pussig. Hjernen leter etter plausible forklaringer, flipper gjennom alle mulige skuffer i arkivet. Åja, kanskje bredbåndsbestillingen?! Jippi! Noen har tatt affære!
La oss si at det går en time eller så, før mobilen ringer, ukjent nummer.
-        Hallo? Fru B? Jeg ringer fra telefonselskapet. Jeg var innom hos deg i morges, men ingen lukket opp!
Pronto??
-        Du kunne muligens ringt FØR du kom? Kommer du nå?
-        Nei, nå er jeg over alle hauger, men jeg kan komme på mandag!
-        Fint!
-        Åtte, halv ni? (teknikere vil alltid dukke opp hjemme hos deg åtte-halvni. For ikke å si halvåtte-åtte. Hva bestiller de egentlig resten av dagen??)
-        Den er god!
Mandag morgen ringer vekkerklokka fem over sju. Fru B. svimer ut i dusjen og får deretter i seg noe kaffe. Forberedt! Klar!
La oss si at det ikke dukker opp noen tekniker mandag morgen. Så langt ser det stygt ut…
Men heldigvis er dette kun et tenkt tilfelle! Og alle skjæringspunkter med virkeligheten helt vilkårlige.
Ha en god uke!

1 kommentar:

  1. He-he, lurer jo på hvordan koblingen til den virtuelle verdenen går, fru B! Tove

    SvarSlett