søndag 8. juli 2012

Oppe og nede


Jeg hopper, eller kanskje mer velter litt møysommelig og når sant skal sies,  ut av senga, tasser ut av soverommet,  noen meter bortover gangen, gjennom kjøkkenet og vips er jeg på jobben! Hva jobben min går ut på? Jo, det er slett ikke så vanskelig å forklare! Etter den mandagen jeg gikk på trynet, slo foten gul og blå og det brøt ut full panikk - først og fremst i mitt eget hode - står det innlysende og klart for meg at selve Hovedaktiviteten framfor noen består i å springe i trappene og fly i gangene! Her trengs såvisst ingen avanserte tidsbruksanalyser! For det er opp og ned fra morgenen til kvelden, for ikke så snakke om fram og tilbake, langsetter og bortover, rundt og omkring, ut og inn! Arbeidsplassen min, Casaen, er ikke for ingenting oppført i skjøtet med fjorten rom, tre etasjer og  fire-fem trapper. Dessuten har vi skaffet oss Den store gardintrappa til lampene,  lyspærene og dyneposene oppå skapet og Den lille gardintrappa til saker og ting på hyllene, og så trappestigen opp til hemsen. Man har ikke mer moro enn man lager selv!
Jeg her oppe, du der nede!

Jo, forresten, bikkja har minsanten forlengst funnet ut hvordan hun kan bidra! Hun har etablert den praktiske rutinen at et lite, men bestemt bjeff er det som skal til for å bli sluppet inn døra etter en av de mange turene hun gjør seg  i løpet av dagen rundt i nabolaget. Som regel velger hun kjøkkendøra (kun fire trinn opp), men er hun i det oppfinnsomme hjørnet, og jeg selv kanskje oppe på taket og henger opp noe tøy eller noe annet spennende, står hun isteden håpefullt foran hovedinngangen, og da er det to korridorer og  tre trapper ned bare for å slippe inn det lille dyret! Som  bykser lykkelig opp foran meg alle trinnene med et aldri så lite glis skjult i bartene, - bare halestumpen avslørere henne; "jeg tenkte nok du var helt der oppe, så jeg ville heller inn helt der nede!"

Heldigvis funker Den lille gardintrappa også som barkrakk, samt kjøkken- og kontorstol! Når jeg ikke klatrer på den, sitter jeg noen ganger der helt musestille og spiser lunsj  for eksempel foran kjøkkenvinduet. Med utsikt til urtekrukkene i vinduet og trosten på taket til vedskjulet.  En gang satt det en flaggermus i taklampa. Men det er en helt annen historie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar